Predstavitev

 
Del narave za življenje - lesene masivne hiše.
   
Podjetje mizarske storitve na terenu Rajko zavolovšek s.p. se že več kot 18 let primarno ukvarja z izdelavo stanovanjskih brunaric In sicer izključno po projektni dokumentaciji investitorja oziroma zainteresirane stranke, saj tipskih izdelkov ne ponujamo. Vodja podjetja, Rajko Zavolovšek je, preden je ustanovil lastno podjetje, 18 let delal pri podjetju Smreka d.o.o., od tega zadnjih 8 kot vodja proizvodnje lesenih hiš, kjer je pridobil tako teoretične kot tudi praktične delovne izkušnje o gradnji brunaric.

Tako ima že več kot 25 let izkušenj na področju lesene gradnje, ki jih s pridom uporablja v svojem podjetju. V osmih letih ima za sabo že 40 postavljenih lesenih objektov tako v Sloveniji kot v tujini. Poleg tega pa je v tem obdobju izdelal večje število vrtnih hišk, nadstreškov, ut, paviljonov, garaž, sedežnih garnitur in drugih lesenih izdelkov. Na vsako povpraševanje vam odgovorimo s pisno ponudbo. Projekte in montaže izvajamo po celotni Sloveniji.

Gradnja hiše, lesene, montažne ali zidane, je zahteven projekt. Zato smo veseli, da vam lahko z našim delom pri tem pomagamo in vam tako uresničimo življenske sanje po lastnem domu. Naš cilj je torej, da se vsaki stranki posvetimo in prilagodimo njenim željam, pri čemer ohranjamo pošten odnos tako do dela kot do ljudi, katerim pomagamo do sanjskega doma. Seveda pa vam skušamo ponuditi sprejemljive cene za odlično kvaliteto.
 
OPIS POSAMEZNIH DEL
 
Lesena stanovanjska hiša – brunarica
Obodne in nosilne predelne stene pritličja so zgrajene po sistemu križne vezi iz brun debeline 90 ali 100mm. Ostale predelne stene so skeletne iz moralov. Obodne stene so znotraj zaprte z vetrno zaporo, sledi izolacijski prostor z izolacijo, ki je zaprt s parno zaporo.  Sledi instalacijski prostor in finalna obloga (mavčna plošča ali lesena stenska obloga).
 
Obodne stene podstrešja so lahko iste kot pritličja ali pa so narejene skeletno na nosilnih stebrih strešne konstrukcije. Isto so zaprte z vetrno in parno zaporo, izolirane in zaključene s finalno oblogo. Predelne stene podstrešja so skeletne.
 
Stropna konstrukcija je lahko vidna ali skrita s stropom pritličja iz masivnih ali lepljenih stropnih nosilcev. Na stropno konstrukcijo je pritrjen strop pritličja, ki je zvočno in toplotno izoliran ter zaprt s parno zaporo in podom podstrešja.
 
Strešna konstrukcija je vezana s stebri, legami, škarniki in kleščami. V podstrešnih prostorih je brunarica  toplotno izolirana in zaprta s parno zaporo in finalno oblogo. Podeskana je z deskami debeline 20 mm, na katere je položena sekundarna kritina z izvedenim zračnim mostom. Pokrita je s strešno kritino po izbiri investitorja.
 
Hiša je zaprta s termo stavbnim pohištvom proizvajalca Glin Nazarje. Sobna vrata so masivne izvedbe po izbiri investitorja, kakor tudi stopnice z ograjo iz pritličja v podstrešje.
 
Uporaba materialov: smrekov konstrukcijski les, strešna kritina, osnovni premazi Belbor ali Silvanol, lesne finalne obloge, mavčne plošče ,vetrne in parne zapore Tyvek, toplotne in zvočne izolacije Ursa ali Knauf insulation, termo stavbno pohištvo Glin Nazarje, masivna sobna vrata.
 
Postopek izvedbe: povpraševanje – predstavitev ponudbe – naročilo in podpis pogodbe – naročilo lesa in ostalih materialov – priprava lesa in sušenje – vezava konstrukcijskih elementov – montaža objekta do pokrivanja strehe – pokrivanje strehe – zapiranje objekta s stavbnim pohištvom – izoliranje sten in strehe – zapiranje sten in strehe s parno zaporo  – izvedba instalacij (podizvajalci) – zapiranje sten s finalnimi oblogami – keramičarska dela, pleskarska dela (podizvajalci) – montaža sobnih vrat, stopnic in zaključnih letev.
 
Za vsak izdelek vam izdelamo kalkulacijo in vam predstavimo ponudbo. Objekt je možno naročiti tudi do dogovorjene faze (ostala gradnja v lastni izvedbi).
 
Vrtna hiška za prosti čas
Vrtna hiška je zgrajena po sistemu križne vezi iz brun debeline 30 ali 40 mm, lahko tudi 70 mm. Odprtine so zaprte z enostavnim stavbnim pohištvom . Streha je podeskana z ladijskim podom in pokrita z lahko kritino (bitumenska skodla).
 
Uporaba materialov: les, okna, vrata, strešna kritina, osnovni premaz za zaščito lesa, žlebovi in obrobe iz barvne aluminijaste pločevine, bitumenska skodla.
 
Postopek izvedbe:  povpraševanje – ponudba- naročilo – dobava lesa in ostalih materialov – izdelava objekta – montaža s pokrivanjem.
 
Počitniška hiša – vikend
Uporaba materialov: smrekov konstrukcijski les, strešna kritina,osnovni premazi Belbor ali Silvanol, lesne finalne obloge, mavčne plošče, vetrne in parne zapore Tyvek, toplotne in zvočne izolacije Ursa ali Knauf insulation, termo stavbno pohištvo Glin Nazarje, masivna sobna vrata.
 
Postopek izvedbe: povpraševanje – predstavitev ponudbe – naročilo in podpis pogodbe – naročilo lesa in ostalih materialov – priprava lesa in sušenje – vezava konstrukcijskih elementov – montaža objekta do pokrivanja strehe – pokrivanje strehe – zapiranje objekta s stavbnim pohištvom – izoliranje sten in strehe – zapiranje sten in strehe s parno zaporo – izvedba instalacij (podizvajalci) – zapiranje sten s finalnimi oblogami – keramičarska dela, pleskarska dela (podizvajalci) – montaža sobnih vrat, stopnic in zaključnih letev.
 
Del narave za življenje - lesene masivne hiše.
       
Čas trajanja od naročila do končnega produkta pri stanovanjski hiši oziroma vikend objektu je od 3 do 4 mesece.
 
Realizacija manjših hišic, nadstreškov, garaž itd je možna v 1 mesecu.