Izdelki iz lesa


Vas zanimajo izdelki iz lesa?

Kliknite meni NAROČILO/POVPRAŠEVANJE vpišite vaše podatke in kratek opis vaših želja. Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

izdelki iz lesa

Izdelki iz lesa - predstavitev

Les je genialen. Izdelki iz lesa so izdelani na podlagi lastne domišljije in idej, ki spremljajo ustvarjalce po navadi že od otroštva naprej. Poleg tega pa so izdelki iz lesa usmerjeni tudi v želje naročnika, ki se vedno, ki se jim vedno skuša prisluhniti. Dobrodošle so vse ideje, ki se porodijo, ker jih je tudi možno uresničiti. Unikatni izdelki iz lesa so izdelani iz različnega lesa, najdenega v Sloveniji.

Za izdelavo se uporabljajo tako oreh, hruška, češnja ali lipa. Odvisno od samega kosa lesa in naročila. Ker nam že sam les ponuja unikatno podlago tako vedno nastane unikaten kos. Les najprej strojno obdelamo, da dobimo gladko površino, ki je pripravljena za nanos barve. Sama oblika pa je lahko izdelana tudi po naročilu.

Poslikava na les je izključno ročna, razen če je želja naročnika drugačna. Tako dobimo na pridobimo na vrednosti in izdelki iz lesa postanejo neprecenljivi. Za poslikavo uporabljam akrilne vodne barve, ki omogočajo lažji nanos in so dolgo obstoječe. Unikatni izdelki iz lesa so danes že prerasle okvire staromodnega oblikovanja. Nekaj se še vedno najde takih, ki jih odlikuje star dizajn, a vse več naročil prihaja za nove, drzne oblike. Bistvo vseh pa še vedno ostaja material – les, ki daje neskončno možnosti za oblikovanje. 

Poleg lesa, ki je osnova, da izdelki iz lesa sploh nastanejo, je možno z njim tudi zelo lepo in barvito kombinirati ostale materiale, po možnosti naravne. Si lahko za hip predstavljate kako izgledajo unikatni izdelki iz lesa, kombinirani z pravimi školjkami? Les nam sicer sam po sebi ponuja lepote narave, ki pa jih je vedno moč nadgraditi. Barve, ki se uporabljajo za izdelke so vedno stvar navdiha, ki ga črpamo iz lesa samega. Včasih je bolj pristno kos lesa pustiti takega kot je, ker že sam po sebi izraža lepoto in umetnost. In izžareva svoj čas.

Unikatni izdelki iz lesa so vedno nekaj posebnega, saj na začetku poti ustvarjanja nikoli ne vemo čisto natančno, kako se bo projekt končal. Začetna vizija je vedno za odtenek ali dva drugačna od končnega izdelka. A ker na tem mestu govorimo o umetnosti, ki je hkrati tudi unikat, je tako presenečenje vedno prijetno. Si sploh še lahko predstavljate dom, ki nima vsaj enega izdelka iz lesa?

Ker nas les spremlja že od samega začetka, ga poskušamo vpeljati v vsak kotiček vašega doma. Izdelki iz lesa so lahko uporabnega ali dekorativnega namena, odvisno od vaše domišljije. Ker pa ima vse več ljudi potrebo in željo po naravnih materialih v domu, obstajajo tudi izdelki iz lesa, ki se uporabljajo v kuhinji kot kuhinjski pripomočki.

Si sploh še predstavljate kuhinjo brez lesene kuhalnice?

Verjetno ne. Unikatno oblikovan in poslikan les z uro, lahko služi kot poslovno darilo, darilo prijateljem, svojcem ob njihovih jubilejih ali kot poročno darilo. Na željo naročnika se da napisati tudi posvetilo, namenjeno ljubljeni osebi ob jubileju. Po naročilu se lahko izdelajo tudi ure ali obesek iz lesa z izbranim logotipom in barvah po vaših predlogah, ure v obliki inštrumentov, violinskega ključa in tako naprej.